COVID : Ivm de Covid-19 maatregelen rijden wij voorlopig geen strandritten op Scheveningen. Zodra er versoepeling plaats vindt kunt u weer reserveren. Op onze strandrit facebook pagina worden regelmatig updates gegeven. 

Iedere Zondag  rijden wij te paard  door de duinen en over het strand  in Scheveningen.  Voor de ervaren ruiter,maar ook voor de beginners of voor ruiters die lange tijd niet gereden hebben, paardrijden op het strand is voor iedereen mogelijk. Wil je graag een keer paardrijden met een vriend(in) maar heb jij ervaring en hij/zij niet? Geen probleem, bij ons kun je samen paardrijden onder begeleiding.

Direct door de duinen

Vanaf busparkeerplaats het “ZwartePad” maken wij mooie paardrijtochten : Direct door de duinen, rond het wildpark maar ook over het strand van Scheveningen. Achter de zeereep liggen valleien die vooral ’s winters vochtig zijn en waar de meest uiteenlopende planten groeien. In de natuurreservaten lopen wilde runderen en wilde paarden. Met de prachtige uitzichten over de duintoppen en de grote kans dat wij vossen, konijnen en hertjes zien.

Aangepast aan niveau

Er gaat altijd een begeleider mee met de ritten. De ritten worden aangepast aan het niveau van de minst gevorderde ruiter waar je je mee opgeeft.
Er zijn iedere Zondag ritten voor ervaren en onervaren ruiters,dus voor ieder wat wils!
Kun je galopperen? Dan ga je met de gevorderden mee .
De minimum leeftijd voor het meerijden met een strandrit is 12 jaar!

Het hele jaar door

Wij rijden het HELE jaar over het strand, echter op verschillende tijden. Vanaf 1 Oktober tot 15 Mei rijden wij iedere Zondag de strandritten in de ochtend en in de middag zolang het weer het toestaat!

Priveritten zijn beperkt mogelijk en hebben een meerprijs van 35,00pp

 

Tijden van 15 mei tot 1 oktober

Wij mogen vanaf 15 Mei tot 1 Oktober alleen nog na 19.00 uur over het strand rijden .
In de middag rijden wij dan de prachtige duinritten en in de avond de duin-strandritten.
Vanaf 15 Mei tot 1 Oktober zijn er geen privéritten mogelijk in de avond,wel overdag door het duingebied.

 

 • Minimum leeftijd voor duin en strandritten 12 jaar.
 • Strandrittenafdeling heeft een aparte facebookpagina:  https://www.facebook.com/fjordenpaardstrandritten
 • Maximum gewicht 95 kg
 • LET OP verdeling niveau paardrijden:

  Onervaren: nog nooit op paard gezeten

  Beginner: nog nooit gedraafd, gegaloppeerd, enkele keer op paard gezeten in stap

  Vroeger gereden / licht gevorderd  :in verleden paardgereden waarbij draf en eventueel galop onder controle waren of recente ervaring ,maar niet veel met buitenritten .

  Gevorderd: ervaring met galopperen buitenritten.

 • Wij doen er alles aan om iedereen een leuke ,maar ook veilige rit te bieden. Maar paarden blijven (vlucht)dieren die weleens wat onverwachts kunnen doen. U rijdt al onze ritten dan ook mee op eigen risico!