Weleens het bos bekeken door de oren van een Fjordenpaard? Onze stalhouderij ligt op een unieke locatie aan het Mastbos van Breda. Vanaf ons erf rijden we met de paarden direct het ruiterpad op. Een ideaal vertrekpunt voor heerlijke buitenritten!

Paardrijden in het Mastbos

Het Mastbos is een eeuwenoud bos met mooie ruiterpaden. Tijdens onze buitenritten rijd je door een afwisselend landschap van bosgebied, heidevelden en vennen.

Ieder jaargetijde brengt zijn eigen charme mee. De eerste zonnestralen in de lente, de herfstkleuren in het najaar, een warme chocomel na een buitenrit in de winter.. Genieten van een bosrit kan bij ons het hele jaar door!

Bosrit reserveren

We rijden bosritten op maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag. Buiten paardrijden kan bij ons het hele jaar, in ieder jaargetijde. 

  • Maximaal gewicht 95 kg.
  • Minimale leeftijd 8 jaar.

Bij het inplannen van je bosrit houden we zoveel mogelijk rekening met jouw wensen en ervaring. De rit is pas definitief als je van ons een bevestiging hebt ontvangen!

Beginner of gevorderde ruiter

We organiseren bosritten voor beginners en (half)gevorderden, altijd onder begeleiding. Ook als je nog nooit hebt paardgereden ben je bij ons welkom. 

Ben je onervaren dan rijden we met jou alleen, of in een kleine groep. Je krijgt van ons begeleiding te paard, en leert onderweg de basisbeginselen van het paardrijden. 

Indeling niveau paardrijden

OnervarenNog nooit op een paard gezeten.
BeginnerNog nooit gedraafd of gegaloppeerd.
Enkele keren op een paard gezeten in stap.
Vroeger gereden / licht gevorderd Vroeger paardgereden. Draf en eventueel galop had je onder controle.
Of je hebt recente ervaring, maar niet veel met buitenritten.
GevorderdErvaring met galopperen tijdens buitenritten.
Het is heel belangrijk dat je eerlijk opgeeft wat je ervaring is met paardrijden. Dit i.v.m de veiligheid en het welzijn van onze paarden!

Groepsrit of privérit

Je kunt gezellig bij een groep ruiters aansluiten, maar ook een privérit reserveren. Wil je paardrijden met vrienden, collega’s of familie? Ook dat kan.

Veel van onze vaste klanten hebben elkaar tijdens een bosrit ontmoet, en rijden nu regelmatig samen.

Prijzen bosrit

De prijzen van onze bosritten vind je op de tarievenpagina.

Aanbeveling voor kleding en schoenen

Heb je geen speciale paardrijkleding, dan hebben we een paar aanbevelingen. Een veiligheidshelm is verplicht, maar deze kun je (zonder extra kosten) van ons lenen.

  • Trek een lange broek aan, die niet te strak zit (of natuurlijk een paardrijbroek).
  • Doe dichte, stevige schoenen of laarzen aan.
  • Draag geen grote sieraden, sneakersokken, slippers of korte broek.

Foto’s maken

Wil je foto’s maken tijdens je buitenrit, neem dan een zakformaat camera of je telefoon mee. Wij maken onderweg graag een foto van je. Gebruik geen selfiestick. De paarden kunnen hiervan schrikken.

Eigen risico

We doen er alles aan om iedereen een leuke en veilige bosrit te bieden. Maar paarden blijven (vlucht)dieren die weleens wat onverwachts kunnen doen. Je rijdt onze ritten dan ook mee op eigen risico!